Μετρήσεις - Πιστοποιήσεις

Ναι πλέον μπορείτε να είστε απολύτως σίγουροι για τον χώρο στον οποίο δουλεύετε, για την ποιότητα του προϊόντος σας ή τα αποτελέσματα των ερευνών σας.

Με την πραγματοποίηση όλων των ελέγχων σύμφωνα πάντα με τους εγχώριους αλλά και διεθνείς κανονισμούς - - ISO,DIN,VDI,GMP -   εξασφαλίζουμε ότι όλα τα κρίσιμα στοιχεία που μπορούν να αποβούν μοιραία για την εργασία μας όπως τα απόλυτα φίλτρα ή το μικροσωματιδιακό φορτίο του χώρου βρίσκονται στις επιθυμητές συνθήκες.

Η μέτρηση και πιστοποίηση ενός καθαρού χώρου είτε αυτός αποτελείται από πολλά δωμάτια είτε είναι απλά ένας θάλαμος νηματικής ή κάθετης ροής (Laf, Biosafety cabinets)  περιλαμβάνει συνολικά 7 βασικούς ελέγχούς και κάποιους οι οποίοι πραγματοποιούνται όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

 

 


Μέτρηση και πιστοποίηση καθαρού χώρου


Η εταιρία μας με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό και διαπιστευμένα όργανα τελευταίας τεχνολογίας  πραγματοποιεί όλες αυτές τις μετρήσεις που μπορούν να σας παρέχουν ποιότητα και αξιοπιστία σε κάθε σας βήμα

Ειδικά σε χώρους που αφορούν:

•    Φάρμακα
•    Τρόφιμα
•    Υγρά / Νερό
•    Χώροι εξωσωματικής γονιμοποίησης
•    Εργαστήρια βλαστοκυττάρων
•    Χειρουργεία
•    Ιατρεία
•    Μίκρο-ηλεκτρονική
•    Νανοτεχνολογία


Όπου η ποιότητα της έρευνας ή της εργασίας μας μετουσιώνετε σε καλή ποιότητα ζωής για εμάς και τους συνανθρώπους μας.

Απαραίτητοι έλεγχοι

Έλεγχος μικροσωματιδιακού φορτίου: Ελέγχει το ποσοστό μικροσωματιδίων στο χώρο και ορίζει την κλάση του χώρου σύμφωνα με τους εγχώριους και διεθνείς κανονισμούς.

Έλεγχος ακεραιότητας και διαρροής φίλτρων: Στην πραγματικότητα πρόκειται για δύο ελέγχους οι οποίοι σχεδόν πάντα συμβαδίζουν. Πραγματοποιούνται για να ελέγξουμε την κατάσταση ενός απόλυτου φίλτρου ή την πιθανότητα διαρροής του.

Έλεγχος ροής αέρα με καπνό: Ο έλεγχος αυτός πραγματοποιείτε με την βοήθεια μίας γεννήτριας παραγωγής καπνού και μας βοηθάει να δούμε και να καταγράψουμε σε πραγματικό χρόνο την ροή του αέρα στο χώρο.


Έλεγχος και πιστοποίηση LAF


Έλεγχος ανάκτησης χώρου: Με τον έλεγχο ανάκτησης χώρου παρατηρούμε και καταγράφουμε το χρονικό διάστημα που χρειάζεται ένας χώρος να επανέλθει στην φυσιολογική του κατάσταση από άποψη μικροσωματιδιακού φορτίου αφού πρώτα τον έχουμε ελεγχόμενα ρυπάνει.

Έλεγχος διαφοράς πίεσης: Ελέγχουμε με ειδικό μηχάνημα την διαφορά πίεσης μεταξύ των χώρων ώστε να εξασφαλίσουμε τις σωστές συνθήκες λειτουργίας και να αποφύγουμε τις επιμολύνσεις ή την μετακίνηση σωματιδίων μεταξύ χώρων.

Έλεγχος θερμοκρασίας: Ελέγχουμε με ειδικό μηχάνημα την θερμοκρασία εντός των απαιτούμενων χώρων.

Έλεγχος Υγρασίας: Ελέγχουμε με ειδικό μηχάνημα την υγρασία εντός των απαιτούμενων χώρων.

Έλεγχος ταχύτητας αέρα / παροχή αέρα: Ελέγχουμε την ταχύτητα  (παροχή m³) του αέρα σε στόμια προσαγωγής ή απαγωγής του αέρα.

Έλεγχοι που πραγματοποιούνται όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο:

 

1.    Έλεγχος θορύβου
2.    Έλεγχος φωτισμού
3.    Έλεγχος εναέριων ρύπων
4.    Έλεγχος μικροσωματιδίων σε επιφάνειες ( Τοίχοι, πάγκοι εργασίας κλπ.)
5.    Έλεγχος ακεραιότητας ειδικών αντιμικροβιακών δαπέδων
6.    Έλεγχος επιμόλυνσης χώρου από οργανικές ή ανόργανες ουσίες.

Μελετώντας και αναλύοντας λοιπόν όλα τα στοιχεία που προέρχονται από τους ελέγχους που πραγματοποιούμε όχι μόνο εξασφαλίζουμε  της υψηλής ποιότητας συνθήκες που χρειαζόμαστε  στο χώρο μας αλλά μας παρέχεται η δυνατότητα έγκυρης οργάνωσης και πρόληψης κινδύνων.

Συνεχής έλεγχος – Monitoring System

Ο καλύτερος τρόπος για να μελετήσουμε και να αναλύσουμε τα δεδομένα των  στοιχείων που ζητάμε είναι η συνεχής καταγραφή των συνθηκών που υπάρχουν στο χώρο μας, κοινώς το λεγόμενο monitoring system.

Με την εγκατάσταση ενός συστήματος συνεχούς ελέγχου έχουμε την δυνατότητα να ενημερωνόμαστε σε πραγματικό χρόνο για τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο μας, να προλαμβάνουμε και να διορθώνουμε άμεσα κάθε παρέκκλιση του συστήματος και να εξοικονομούμε ενέργεια και χρόνο.

Η εταιρία μας είναι σε θέση να σας παρέχει πλήρη μελέτη και εγκατάσταση ενός συστήματος συνεχούς ελέγχου που να ταιριάζει πλήρως στις ανάγκες σας.


Πιστοποίηση της εταιρίας μας από το Γερμανικό Ινστιτούτο Καθαρών Χώρων (Deutsches ReinRauminstitut e.v )

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ